Visionhost

Visionhost B.V. levert webhosting en andere internet diensten voornamelijk aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Daarbij onderscheidt Visionhost zich van andere internet bedrijven door deze diensten tegen een scherpe prijs aan te bieden, zonder verlies van kwaliteit en service.

Contact Info

Zichtenburglaan 31
2544 EA Den Haag
info@visionhost.com

Follow Us

Infrastructuur

Datacenter

Visionhost B.V. levert al haar diensten vanuit het moderne GYRO Center datacenter te Amsterdam.

Het ISO27001-gecertificeerde GYRO Center is in 2009 in gebruik genomen, voldoet aan alle belangrijke industriestandaarden en is samengesteld uit hoogwaardige onderdelen. Natuurlijk beschikt het GYRO Center over een redundant uitgevoerde infrastructuur. Het datacenter is uitgerust met 24/7 beveiliging, strikte toegangscontroles, cameratoezicht, noodstroomvoorzieningen, klimaatbeheersing en geavanceerde branddetectie- en blussystemen. Het GYRO Center wordt inmiddels beschouwd als een van de betere datacenters in Amsterdam.

GYRO Center gebruikt uitsluitend energie die afkomstig is van windmolenparken en voldoet aan de EUE norm voor 2011. Door ook 100% duurzame energie in te kopen (van windmolenparken), en pro-actief het energieverbruik te beheersen, zijn onze klanten ervan verzekerd in een "groene" omgeving gehost te zijn.

Beveiliging

Het gehele gebouw wordt 24 uur per dag bewaakt via een CCTV (Closed Circuit Television). Toegang tot de gebouwen, ruimtes en datavloeren wordt geregeld door een PAC (Proximity Access Cards) systeem. Via dit systeem hebben personen alleen toegang tot de voor hen bestemde ruimtes. 24/7/365 zijn er engineers aanwezig die direct kunnen ingrijpen bij verdachte situaties.

Stroomtoevoer

Het GYRO Center beschikt over haar eigen UPS systemen. Zodra de stroomtoevoer van buitenaf uitvalt nemen deze UPS systemen de stroomtoevoer over totdat de 3 diesel generatoren opgestart zijn. Zonder brandstof toevoer kan het Gyrocenter 48 uur lang stroom produceren voor al haar faciliteiten. Het Gyrocenter geeft dan ook een 100% beschikbaarheidgarantie wat betreft stroomtoevoer.

Airconditioning

Alle datavloeren worden middels Airconditioning op een constante temperatuur van +/- 22C gehouden met een stabiele luchtvochtigheidsgraad. Dit wordt middels een BMS (Building Management Systeem) in de gaten gehouden.

Brand detectie en bestrijding

In het gehele gebouw is een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) aanwezig. Op deze manier kunnen beginnende branden direct worden gedetecteerd en worden bestreden. Daarnaast worden branden via argongas geblust, dit is niet schadelijk voor elektronische apparatuur.

Building Management Systeem

Via een BMS wordt het gehele datacenter in de gaten gehouden. Via sensoren worden temperaturen gemeten, voltages in de gaten gehouden en lekken gedetecteerd. Op deze manier kunnen engineers vroegtijdig ingrijpen bij eventuele problemen.

Netwerk

Het netwerk is opgebouwd uit hoogwaardige componenten van merken zoals Foundry en D-Link. Door het gebruik van hoogwaardige componenten wordt downtime tot een minimum beperkt.

Routers

Voor routering wordt gebruik gemaakt van twee Foundry NetIron MXR routers. Deze twee routers staan in een redundante opstelling. Mocht 1 van de twee routers uitvallen, dan draait het netwerk op de andere router door.

Via deze routers is het netwerk verbonden met de volgende peerings en transits.

 • 10 Gbit T-systems
 • 10 Gbit NL-IX/AMS-IX
 • 2 Gbit Openpeering
 • 1 Gbit Interoute
 • 1 Gbit Jointransit
 • 1 Gbit Eweka
 • 1 Gbit Flag Telecom
 • 1 Gbit True
 • 1 Gbit Cogent
 • 1 Gbit Level3
 • 1 Gbit KPN

Zoals u ziet heeft het netwerk een totale capaciteit van meer dan 20Gbit.

Switches

Vanuit de main-blades van de twee routers zijn twee Foundry FESX448 Gigabit switches met 10 Gigabit glasvezelkabels verbonden met de routers. Vanuit hier worden alle subswitches voorzien van minimaal 2 gigabit verbindingen.

Zoals hier boven genoemd, zijn alle subswitches met minimaal 2x 1 Gigabit verbindingen verbonden met de core-switches. Deze verbindingen staan in redundante opstelling. Dat betekent dat 1 verbinding actief staat en de ander op non-actief. Valt de actieve verbinding weg, dan wordt de andere verbinding actief en draait het netwerk daar op verder.